date
slogan
Call us


Selecteer een dag


Woensdag 27 maart

11:00 - 11:30
De bottleneck bij het programmeren van lasrobots
Eli Reekmans
| ARCNC
Veel staalproducerende bedrijven hebben moeite om gelijke tred te houden met concurrenten in lagelonenlanden en om het juiste talent te vinden. Lasrobots worden vaak aangeprezen als de oplossing voor deze problemen, maar de hoge programmeerkosten leiden vaak tot teleurstellende opbrengsten en inactieve robots. In deze lezing verkennen we de verschillende oplossingen om lasrobots te programmeren en hoe deze in verschillende scenario's kunnen worden toegepast.
11:30 - 12:00
7 hulpmiddelen om sneller van design tot productie te komen
Luc Jacobs
| Flanders Make
In het proces van design to manufacturing moeten veel keuzes gemaakt. Suboptimale keuzes leiden tot iteraties in het proces, wat een impact heeft op kost en op doorlooptijd. Het Flanders Make onderzoek heeft zich de laatste jaren toegespitst op het borgen van de designkennis, welke ook als basis dient voor automatische designcontroles die foute beslissingen en iteraties vermijden. Om verder te versnellen worden de designs tevens automatisch omgezet in werkinstructies en zelfs in kwaliteitscontroles van de producten.
13:30 - 14:00
Hoe designs prototypen in full colour 3D-printing
Tom Neuttiens
| Arteveldehogeschool
Full colour 3D-printing is een geavanceerde 3D-printtechnologie die de mogelijkheid creëert om objecten te materialiseren die door hun gedetailleerd kleurpallet en textuur soms nauwelijks van echte voorwerpen te onderscheiden zijn. Je designs prototypen in full colour vergt verschillende vaardigheden. We gaan in op deze verschillende aspecten. Naast het scannen en 3D modelleren van het prototype demonstreren we hoe via UV-mapping en texture painting een 3D-desing voorzien wordt van kleuren en texturen. Via kleurmeting en de nodige nabewerking worden kleuren zo accuraat mogelijk weergegeven en ontstaat een realistisch full colour prototype.
14:00 - 14:30
AM: het einde van de hype, het begin van industrialisering?
Kris Binon
| AMIS
Als criminelen wapens 3D-printen, dan wil dat misschien wel iets zeggen… Is 3D-printen echt al zo toegankelijk, goedkoop en betrouwbaar? Hebben ze wel de juiste printer aangeschaft? Hoe kan het beter en veiliger? Geen opleiding wapens printen, wel een kritische blik op de staat en toekomst van 3D-printing, en hoe je er wél nuttig en verantwoord mee kan omgaan in jouw bedrijf.
15:00 - 15:30
Opleiding en real-time ondersteuning van industriële werknemers via Augmented en Virtual Reality
Maarten Wijnants
| Universiteit Hasselt | Flanders Make
De (maak)industrie heeft nood aan werknemers die de juiste vaardigheden bezitten. Enkele relevante voorbeelden van dergelijke vaardigheden zijn lassen, assembleren, zagen en zelfs poetsen (in de context van clean rooms). In deze Expert Class bespreken en illustreren we hoe Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) betekenisvol ingezet kunnen worden om deze vaardigheden te trainen. Daarnaast tonen we ook mogelijkheden op het vlak van AR-gebaseerde real-time ondersteuning van werknemers tijdens de uitvoering van hun professionele activiteiten. Dit alles kadert in de Industry 5.0 visie waarin de menselijke werknemer een centrale rol toebedeeld krijgt.
16:00 - 17:00
DEBAT: Subcontracting 4.0 : De toekomst van toelevering
Carl Berlo (247Tailorsteel)
| Hosted by Industrialfairs
Verstoorde toeleverketens, geopolitieke spanningen en concurrentie, hogere energie-en grondstoffenprijzen, disruptie van klassieke contract manufacturing, Learn to live with it ! Machinebouwers en OEMS zijn maar zo sterk als hun zwakste schakel (de toeleverancier). In tijden waar geld nooit meer gratis is, voorraden zich opgebouwd hebben, marges nauwer worden, mensen schaarser worden, moeten Europese toeleveranciers door stormachtige weer navigeren – laat staan investeren in digitaliseren en automatiseren, en circulaire productie. Staat het zakenmodel van de Benelux toeleverancier op losse schroeven, en hoe ziet de toekomst van industrieel toeleveren er dan wel uit.


--> Meer weten? Ontdek alles omtrent het "Subcontracting 4.0 debat" via deze link

Donderdag 28 maart

11:00 - 11:30
Creativiteit en regelgeving: waar is de match?
Bart Vaneeckhout
Aqtor! | Aqtor! - hosted by Howest - IPO
Bart Vaneeckhout is CTO bij Aqtor!, een Belgisch orthopedisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van orthopedische schoenen, ortheses, prothesen, mobiliteitshulpmiddelen, steunzolen, positionering, stoma & incontinentie en drukkledij & borst prothesen. Aqtor! stelt een 360-tal medewerkers te werk. Voor de ontwikkeling van nieuwe producten werkt Aqtor! al geruime tijd via het Design Thinking proces. Aqtor! heeft, op basis van Design Thinking process, zijn eigen variant gemaakt waar rekening wordt gehouden met de Medical Device Regulatory. De uitdaging bij de ontwikkeling van nieuwe producten is dan ook om een balans te vinden tussen creativiteit en regulatory.
11:30 - 12:00
Ontdek Vonken: Waar Traditie en Innovatie Samenkomen in Vuur en Smaak.
Maarten Samyn
Vonken | Vonken - hosted by Howest - IPO
Vonken brengt mensen samen rond het oudste ritueel dat we kennen: koken met vuur. De buitenoven van Vonken is een sfeermaker waarin je heerlijk kan grillen, pizza bakken, brood bakken en zo veel meer. Het resultaat? Een Vonken waar je een leven lang van zult houden, en een traditie die je doorgeeft aan de volgende generaties. Volg mee en krijg een glimp achter de schermen van het ontwikkelingsverhaal van deze jonge ondernemers.

Achter het innovatieve design traject schuilt een verhaal gedreven door creativiteit en passie voor het ontwerp met oog voor detail. Hun design overstijgt louter functionaliteit en is doordrenkt met betekenis, van materiaalkeuze tot maakbaarheid, efficiënt gebruik van materialen tot gebruiksgemak en vormgeving. Tijdens de voordracht delen ze hun designparcours met verschillende uitdagingen aan de hand van anekdotes, voorbeelden.
13:00 - 13:30
Slimme innovatie met beperkte middelen: Heau's reis van start-up tot Design Award winnaar
Philippe Bijnens
| Heau
Als jong bedrijf moet je efficiënt en snel innoveren met weinig middelen. Heau won een iF design award als startup tussen de grote merken. We vertellen ons verhaal en de principes waar we ons aan hielden en hopen je hiermee te inspireren.

We kennen de frustratie allemaal: we zetten de douche aan en er komt koud water uit. Gemiddeld wachten mensen een volle minuut voordat ze onder de douche stappen. Heb je er ooit bij stilgestaan dat de gemiddelde persoon op deze manier jaarlijks 4000 liter en 100kWh aan energie verspilt? Heau creëert innovatieve douchekranen met instant warm water. De kraan slaat warmte op van je vorige douchesessie en geeft deze warmte vrij het begin van de volgende. Dit is mogelijk dankzij ons unieke mechanisme dat volledig werkt op de kracht van het water zelf, waardoor het eenvoudig in elke badkamer geïnstalleerd kan worden.
>> Ontdek Heau <<
13:30 - 14:00
De kunst van het efficiënt ontwerpen voor productie
Stefaan Joos
| Innocreate
Ontdek vroege DfM-integratie: Leer hoe vroegtijdige toepassing van DfM projecten kan stroomlijnen.
Waardeer teamwork: Zie het belang in van samenwerking tussen ontwerp, engineering en productie.
Begrijp vereenvoudiging: Ontdek hoe het vereenvoudigen en standaardiseren van ontwerpen de efficiëntie kan verhogen.
Zoek de balans: Leer hoe ik innovatie kan balanceren met de maakbaarheid.
14:00 - 14:30
De 'Additive' -markt vanuit beide perspectieven benaderen
Florèn van Olden
| Festo
Festo is een wereldwijde industriële speler in verschillende industriële segmenten. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring op het gebied van industriële beweging, gasbehandeling en procesautomatisering. De Additive Manufacturing markt is sterk in ontwikkeling en biedt kansen voor zowel onze klanten als onze eigen productiecapaciteit.
15:00 - 15:40
Spectaculair Circulair - complexe multimateriaalstromen in de waardeketen
Stefaan Verhamme | Frederik Desplentere | Katrijn Sabbe | Isabel De Schrijver
| POM West-Vlaanderen | KU Leuven | Howest | Centexbel
Hoe kunnen complexe multimateriaalproducten uit de lokale textiel- en kunststofsector hoogwaardig gerecycleerd worden en in de waardeketen blijven? Deze bijzondere uitdaging wordt door West-Vlaamse kennisinstellingen aangegaan voor 3 specifieke producttypes, namelijk 2K-spuitgietstukken, textielproducten en niet-huishoudelijke verpakkingen.

Per productcategorie leggen we de focus op slim ontmantelen, identificatie en scheiding van storende componenten, geavanceerde wasprocessen, recyclage via thermomechanische en/of chemische routes, en het ecodesign van nieuwe producten.

Sta je als bedrijf voor een gelijkaardige uitdaging? Sluit dan zeker aan op deze Expert Class!

Organisatie



Sales team


+32 (0)56 24 59 41
– Evelien Desmyttere
+32 (0)56 24 11 40 – Iris Devos
+32 (0)56 24 59 44 – Mario Dejaegher

Email
d2m@industrialfairs.com

Invent Media BV
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

Wanneer


Woensdag 27 maart 2024
10.00u - 20.00u (afterwork drink vanaf 18.00u)

Donderdag 28 maart 2024
10.00u - 18.00u

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk



Volg Design to Manufacturing !

       

edit afsluiten